Festival Belia Putrajaya 2015

July 23, 2015 Leave a comment

Gambar yang sempat di rakam …

Processed with VSCOcam

Processed with VSCOcam

Processed with VSCOcam with e3 preset

Processed with VSCOcam with e3 preset

Read more…

Categories: Info, Santai

Ops! Burung Puyuh berkaki 4

October 6, 2010 Leave a comment

Menarik bukan? berselera?

Gambar diatas bukanlah daging itik, ayam, dan juga bukan spesis burung samada puyuh dan lain-lain.. itu adalah daging TIKUS SAWAH yang menjadi santapan dan jualan di Indonesia. So, bagi yang berhajat untuk ke seberang berhati-hati supaya tidak termakan,terjamah,tergigit,terasa atau terkeliur dengan hidangan yang disediakan kebiasaannya di tepi-tepi jalan atau supermarket..

ini kerana ayam atau lembu di Indonesia agak mahal.. so alternatif terbaik adalah menggantikan dengan DAGING TIKUS atau BABI.

Read more…

Ops! Skodeng Budak Sekolah “Projek”

October 5, 2010 Leave a comment

Ni saya baru terjumpa satu video terlampau pelajar sekolah… siap dengan berpakaian sekolah… tp bkn pegi sekolah… pg belakang rumah orang… sambil diperhatikan oleh kucing plak tu…. ape la nak jadi…

Categories: News, Current Issues

Ops! Rachel Corrie

October 3, 2010 Leave a comment

Pernah dengar pasal kapal Rachel Corrie yang akan belayar untuk menghantar bantuan ke Gaza… Ini cerita asal usul nama kapal berkenan….

Pada 30 Mac 2010, sebuah kapal seberat 1800-tan telah dibeli melalui lelongan di Dundalk, Ireland dgn harga 70,000 pound sterling oleh Gerakan Pembebasan Gaza (Free Gaza Movement). Ianya telah diperbaiki dan diperlengkapkan untuk pelayaran ke Gaza.

Kapal itu dinamakan Rachel Corrie. Siapakah Rachel Corrie? Read more…

Categories: News, Current Issues

Ops! Mimaland, Gombak

October 2, 2010 9 comments

Apakah yang Terjadi kepada kawasan taman tema pertama di Malaysia ini? kawasan ini ditutup dan masih tidak diketahui alasan penutupan kawasan ini…

Read more…

Ops! Terlebih Sudah..

October 1, 2010 Leave a comment

Renung-renungkan gambar2 dibawah ini… muka not bad but perangai very bad… macam da xde posing lain bila dok depan kamera.. konon2 style tp….. renung2kan selamat beramal…

Ops! Trend? Propaganda atau Agenda?

October 1, 2010 Leave a comment

Hadis nabi:

” barangsiapa yang meniru sesuatu kaum, maka ia termasuk dari kalangan mereka “

โ€“ riwayat Abu Daud

ramai yang kita lihat sekarang bertudung seperti itu…adakah ini satu agenda atau propaganda atau hanya satu kebetulan yang diakhirnya menjadi kenyataan? mungkin ramai daripada kita tidak mengetahuinya.. selamatkan wanita islam.. dan elakkan memakai tudung dengan berpin/berkeronsang/berbutang atau apa2 sahaja yang sama seperti didalam gambar diatas… sebar2kan demi kebaikan bersama…

LEGGING

Pemakaian legging adalah HARAM tetapi ada jugak yang perempuan islam di Facebook yang menyatakan pemaikaian ini adalah halal kerana mengikut peredaran zaman..keratan dari Facebook

Read more…

%d bloggers like this: